Recepten

Recepten

Uiteraard vinden wij suikermaïs overheerlijk en willen daarom een aantal van onze favoriete recepten met u delen. Soms is de meest simpele variant meer dan voldoende maar er zijn meer dingen die je met suikermaïs kunt doen die ieder diner net iets specialer maken.

Basisrecept (Corn on the Cob)

1 maïskolf per persoon
roomboter en zout naar smaak
2 maisvorkjes per kolf

Maak per persoon een maïskolf in zijn geheel schoon. Kook deze afhankelijk van de rijpheid in 5 tot 7 minuten gaar.

De kolf is gaar als de korrels makkelijk loslaten van de spil.
Serveer de kolven met gesmolten boter en eet de korrels van de kolf.

Prik in de uiteinden van de kolven een maïsvorkje of steek aan beide kanten een vork.

Eet smakelijk!

Suikermais met peterselieboter

 takjes peterselie
1/2 kleine ui
75 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel citroensap
4 maïskolven

Snipper de peterselie fijn, rasp een ui boven de peterselie en laat ondertussen de boter smelten. Pers een teentje knoflook en roer door de boter. Meng de ui en peterselie door de boter en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Wikkel daarna de boter strak in een stuk aluminiumfolie.

Grill de kolven in 15 min gaar op de BBQ. Haal ondertussen de peterselieboter uit de folie en snij het met een nat mes in 4 stukken. Leg de maïskolven op een bord en plaats de peterselieboter er bovenop. Garneren met een toefje peterselie.

Eet smakelijk!

Maïssoep

1 el. boter
75 gram spekblokjes
1 ui
3 zoete aardappelen in blokjes
3/4 liter bouillon
4 maïskolven
1 dl koksroom
1 dl melk

Bak de spekblokjes in boter en voeg de gesnipperde ui toe. In 15 minuten fruiten en omscheppen. Voeg de aardappelblokjes toe, met de bouillon en laat die in 15 minuten garen. Schraap de korrels van de maïskolven en vang ook het witte vocht op. Voeg de maïs en het vocht bij de soep en laat het geheel 15 minuten koken. Roer de room en de melk erdoor, breng weer aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!

Franse Maiskolven

Maïskolven
Roomboter
Olijfolie
Persillade
Zeezout

Smeer 2 stukken aluminiumfolie in met boter of olie en strooi daar persillade over. Persillade is een mengsel van knoflook, peterselie en kruiden. Leg de kolven op het folie en vouw het pakketje dicht. Laat de kolven 15 minuten goed heet worden in een oven op 250 graden.
Serveer de maïskolven met gezouten roomboter.
Eet smakelijk!